Cordial en NewPort Capital gaan partnership aan om verdere groei van de onderneming te versnellen

Cordial, een internationaal toonaangevende ontwikkelaar en producent van industriële lijmen op waterbasis en van natuurlijke polymeren, voor vele toepassingen in de papier- als kartonindustrie, kondigt aan dat zij een partnership is aangegaan met NewPort Capital. Met de ondersteuning van NewPort kan Cordial het reeds ingezette groeipad verder versnellen.

In de afgelopen 30 jaar heeft Cordial met haar kwalitatief hoogwaardige lijmen en technische productkennis een loyale klantengroep van internationale tier-1 klanten opgebouwd, voornamelijk actief in de papier- en kartonindustrie. De focus was van dag één gevestigd op internationalisering, duurzaamheid, innovatie, toegevoegde waarde voor de klanten en 24/7 paraat staan met kennis en kunde. Onder leiding van oprichter Tanne Bosker heeft de onderneming een indrukwekkende internationale groei doorgemaakt en is er een leidende positie in de markt van industriële poederlijmen en kant en klare lijmen opgebouwd. Daarnaast heeft Cordial de laatste jaren een sterke professionalisering doorgemaakt, wat heeft geleid tot een solide fundament voor verdere groei van de onderneming. Deze groei betreft zowel organische groei als mogelijk ook acquisitieve groei via gerichte strategische overnames. Tanne Bosker is de afgelopen periode operationeel meer op afstand getreden en heeft het managementteam van Cordial in stelling gebracht om het roer over te nemen samen met NewPort.

NewPort is Tanne dankbaar en is tegelijkertijd zeer enthousiast om samen met het management en de rest van het team van Cordial deze groei verder vorm te geven. Peter van den Anker, Partner bij NewPort licht toe: “Cordial is een prachtig bedrijf met innovatieve producten, een loyale internationale klantenbasis, een sterk team en is voornamelijk actief in toepassingen voor papier- en karton verwerkende industrieën in de breedste zin van het woord, o.a. in de voeding, coating, industriële, grafische en talloze andere toepassingen. Wij zijn erg enthousiast om het team te mogen ondersteunen in de strategie om zowel autonoom te groeien als internationaal overnames te doen. Met de poederlijmen van Cordial kunnen we klanten helpen de kosten te reduceren en ook een sterke impact te maken op duurzaamheidsvlak ten opzichte van de vloeibare lijmen.”

Tanne Bosker, oprichter van Cordial, vult aan: “De investering van NewPort geeft Cordial extra ruimte om haar internationale groeiambities te verwezenlijken. Ik ben trots op waar Cordial nu staat en om het stokje over te dragen aan het managementteam, ondersteund door een professionele en ondernemende partij als NewPort. Ik heb hier veel vertrouwen in en zal op adviesbasis altijd beschikbaar blijven waar nodig.”

Over Cordial

Cordial is een internationaal toonaangevende ontwikkelaar en producent van industriële lijmen op waterbasis voor zowel de papier- als kartonindustrie. De onderneming bedient met haar hoogwaardige kwaliteitslijmen wereldwijd een tier-1 klantengroep bestaande uit zowel nationale als internationale papier- en verpakkingsproducenten in tal van toepassingen voor o.a. de voeding, textiel, industriële en grafische toepassingen. Cordial is internationaal marktleider in het segment van (duurzame) poederlijmen, geproduceerd op basis van dextrine (gemodificeerd zetmeel) en overige natuurlijke polymeren. In 1998 werd Cordial in de provincie Groningen verkozen tot ‘Onderneming van het Jaar’ en ontving daarvoor de prestigieuze Abel Tasmanprijs.

Zie ook www.cordial.nl

Over NewPort

NewPort richt zich op investeringen in gevestigde Nederlandse ondernemingen met een operationele jaarwinst van €2 tot €10 miljoen in de volgende sectoren: ICT, food, verpakkingen, maakindustrie en financiële en zakelijke dienstverlening. NewPort werkt graag met - en ondersteunt - ondernemende managementteams bij het realiseren van autonome en acquisitieve groei.

Zie ook www.newport.capital