Over Cordial

Cordial is een wereldwijd vooraanstaande fabrikant van lijmen voor de papier- en kartonindustrie. Met ons hoofdkantoor in Winschoten, wordt een team van 50 toegewijde professionals ingezet om aan specifieke behoeften op het gebied van lijmen te voldoen.

Wereldwijd levert Cordial meer dan 60.000 ton aan lijm aan bedrijven in de papier- en kartonindustrie. Onze hoogwaardige producten vormen een essentieel onderdeel van het succes in deze sector.

Kwaliteitslijmen

Cordial biedt een breed assortiment kwaliteitslijmen. Elke ontwikkelde lijm heeft specifieke klant-gerelateerde eigenschappen. Een lijm kan ontwikkeld worden op tientallen verschillende eigenschappen, hierbij kun je denken aan viscositeit, PH-waardes en op plak- en droogtijden. 

  • Voor onze poederlijmen voeren wij de merknaam Kartonol
  • Voor onze vloeibare lijmen voeren wij de merknaam Cordifix.
Innovatie

Ons R&D-team blijft voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de papier- en kartonindustrie. In ons eigen laboratorium werken we aan de ontwikkeling van innovatieve standaardproducten en aan maatwerk om aan de specifieke eisen van onze klanten te voldoen. Tijdens het nauwgezette productieproces, waar veiligheid voor op staat, worden voortdurend monsters genomen om de hoogste kwaliteit te waarborgen.

Lees hier meer over ons R&D team
Distributie

Onze lijmen worden in verschillende verpakkingsvarianten gedistribueerd. Vloeibare lijmen worden vervoerd in 1000 liter IBC-containers of in tankwagens van 25 ton. Poederlijmen kunnen in diverse verpakkingen vervoerd worden variërend van zakgoed 20-25 kilo, bigbags 800-1000 kilo of in bulktransport tot 25 ton.  

Lees hier meer over transport