Wat betekent de naam Cordial?

Het woord Cordial staat voor hartelijk en vriendelijk. Dat is precies waar onze organisatie en onze medewerkers voor willen staan. 

Cordial: ā€˜Ontstaan uit ambitie, gebouwd op kennis en kunde, gedragen door innovatieā€™.

Tanne Bosker
Tanne BoskerCEO

1992

In 1992 hebben Tanne Bosker en zijn compagnon Henk Rengers zich als verkoop- en marketing onderneming gevestigd in de stad Groningen, in een stijlvol pand aan het Zuiderpark. Vanaf dit moment zijn de heren zich verder gaan specialiseren in de industriĆ«le kleefstoffen voor de papier- en kartonindustrie. 

(Rechts een recente weergave van het pand)

Pand Groningen

1998

De energieke en innovatieve ontwikkeling van Cordial leidde ertoe dat Cordial in 1998 werd verkozen tot 'Onderneming van het jaar' in de provincie Groningen. 

Prijs in ontvangst

1999

In 1999 ging Cordial ook vloeibare lijmen voor de papier- en kartonindustrie produceren. Er is een geheel nieuw pand gebouwd aan de Kartonbaan in Winschoten waar de hele onderneming werd ondergebracht. Denk hierbij aan de productie van vloeibare- en poederlijmen, een professioneel laboratorium, een ruim magazijn en de nodige kantoorruimte. Op de bovenverdieping een conferentiekamer, een 'Ierse pub' en een ingericht dakterras. 

2007

In 2007 ging Cordial op fifty-fifty basis een Joint Venture aan met Papertech, een grote Spaanse papierproducent. Samen hebben ze in 2008 een fabriek in China 'PapCor Dezhou' geopend die poederlijmen produceert. Op de foto rechts is Tanne Bosker te zien bij het 10-jarige bestaan van de fabriek.

10 jaar PapCor

2015

Eind 2014 heeft compagnon Henk Rengers zijn aandelen verkocht aan Tanne Bosker. In 2015 besluit Tanne Bosker in verband met doorslaand succes van de vestiging in China om ook in IndonesiĆ« een lijmfabriek te bouwen. Opnieuw samen met Papertech. Op de foto links is te zien dat er getekend wordt! 

2020

In 2020 kwam Cordial door haar groei magazijnruimte te kort, daarom is het naastgelegen pand in gebruik genomen. Hierdoor kon een efficiency slag gemaakt worden in de totale bedrijfsvoering en konden we het aantal logistieke bewegingen drastisch verminderen. 

Loods links