Wat betekent de naam Cordial?

Het woord Cordial staat voor hartelijk en vriendelijk. Dat is precies waar onze organisatie en onze medewerkers voor willen staan. Ontstaan uit ambitie, gebouwd op kennis en kunde, gedragen door innovatie.

Cordial: ‘Ontstaan uit ambitie, gebouwd op kennis en kunde, gedragen door innovatie’.

Tanne Bosker
Tanne BoskerFounder

1995

In 1995 heeft Cordial aan de Transportbaan in Winschoten een moderne en professioneel uitgeruste productie- en research locatie geopend. Waar een productielijn gerealiseerd werd voor poederlijmen. Deze lijmen werden (inter)nationaal geleverd ten behoeve van de papier- en kartonindustrie.

Opening Transportbaan

1998

De energieke en innovatieve ontwikkeling van Cordial leidde ertoe dat Cordial in 1998 werd verkozen tot 'Onderneming van het jaar' in de provincie Groningen. 

Prijs in ontvangst

2007

In 2007 ging Cordial op fifty-fifty basis een Joint Venture aan met Papertech, een grote Spaanse papierproducent. Samen hebben ze in 2008 een fabriek in China 'PapCor Dezhou' geopend die poederlijmen produceert. Op de foto rechts is Tanne Bosker te zien bij het 10-jarige bestaan van de fabriek.

10 jaar PapCor

2020

In 2020 kwam Cordial door haar groei magazijnruimte te kort, daarom is het naastgelegen pand in gebruik genomen. Hierdoor kon een efficiency slag gemaakt worden in de totale bedrijfsvoering en konden we het aantal logistieke bewegingen drastisch verminderen. 

Loods links

2023

April 2023: Tanne Bosker, onze oprichter, verkoopt zijn aandelenbelang en treedt terug als CEO. De nieuwe eigenaar, NewPort Capital, zal samen met het management en de rest van het Cordial-team het reeds ingezette groeipad verder versnellen.

Cordial Newport